Cumhurbaşkanı Konut Kredisi Faizler Oranlarının Düşeceğini Açıkladı

12/07/2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurtdışı ziyaretleri sırasında gazetecilerden gelen soruların üzerine "Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum" diyerek konut kredisi faiz oranlarının kısa sürede düşeceğini söyledi.

Konut almak isteyen ancak yüksek konut kredisi faiz oranları nedeni ile mağdur olan binlerce kişinin beklediği müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konut kredisi faizi oranları açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında hızlı bir mesaiye başlayan Başkan Erdoğan ilk yurtdışı ziyaretleri olan Bakü ve KKTC ziyaretleri esnasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler tarafından yönetilen ve inşaat sektörünü yakından ilgilendiren çok sayıda soruya cevap veren Cumhurbaşkanının konut kredisi açıklaması da oldukça dikkat çekiciydi. Başkan Erdoğan konut kredisi faiz oranları hakkında gelen soruları da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Dedi

Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında "Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz.

Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin, yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz." dedi.

Kaynak: kamu personeli