Ara Ödemeli Konut Kredisi Nedir?

31/07/2018

Ara Ödemeli Konut Kredisi, yılın belli bir dönemlerinde prim ya da ek gelir elde eden, geliri periyodik olarak değişen tüketiciler için uygulanan avantajlı bir kredi modelidir. KrediPazari.com bankaların ara ödemeli konut kredisi ürünlerini araştırdı.

Ara Ödemeli Konut Kredisi, bankanın konut kredisi ürün seçeneklerinden biridir. Yılın belli bir dönemlerinde prim ya da ek gelir elde eden, geliri periyodik olarak değişen tüketiciler için uygulanan avantajlı bir kredi modelidir.

Ara Ödemeli Konut Kredisi ile tüketici kredi kullanım aşamasında ara ödeme yapacağı tutarları ve tarihleri belirleyerek, toplamda ödeyeceği faizi düşürebilir. Konut kredisi kullanım aşamasında zarar etmemek için kullanılacak kredi tipine doğru karar vermek gerekir. Normal koşullarda kullanılan konut kredisinde tüketici, eline geçen nakit para ile ara ödeme yapmak istediğinde banka %2 erken ödeme farkı alır.Ara Ödemeli Konut Kredisi seçeneğinde ise bu fark alınmaz.

Ödeme Tutarları

TL cinsinden kullanılabilen kredi için banka koşullarına bağlı olarak 240 aya kadar vadelendirme yapılabilir. Belirlenen ara ödemeler 3, 6 veya 12 ayda bir olarak seçilebilir. Ara ödemeler ile kredi taksitleri azaltılarak toplam faiz ödemelerinde avantaj sağlanabilir. Konut kredisi faiz oranı, kredinin kullandığınız andaki Sabit Faizli Konut Kredisi oranıyla sabitleneceğinden, ödemelerin tutarı önceden bellidir.

Kredilendirme Oranı

Satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %75'ine kadar kredi kullanabilir. Teminat olarak, satın alınacak evin ipoteği alınır, genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte, banka gerekli görürse kefil talep edebilir.

Erken Ödeme Kesintisi

Ara Ödemeli Konut Kredisi sadece konut alımlarında gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
 Belirlenen ara ödeme tarihleri dışında erken ödeme yapılması durumunda, ödenen tutar için %2'lik "erken ödeme kesintisi" uygulanır.

Kaynak: KrediPazarı