Akbank Konut Kredisi Erteleme Faizi Ne Kadar?

26/03/2020

Akbank hafta başında coronavirus nedeniyle kredi ödemelerinde güçlük yaşayan tüketicilere 3 aya kadar kredi erteleme fırsatı sunmuştu. Kredi erteleme uygulaması başladı. Peki konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank hafta başında korona virüsün ekonomik etkilerine karşı açıkladığı önlem paketindeki tedbirler şu şekildeydi.

Bireysel ve tüzel müşterilerimizin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenebilecek.

Mobil, internet şube ve ATM üzerinden gerçekleştirilecek EFT ve havale işlemleri 30 Nisan'a kadar ücretsiz olarak yapılabilecek.

Müşterilerimizin ATM'lerimizden günlük para çekme limiti kart ile ücretsiz 5.000 TL ve ek olarak Akbank Mobil'den QR kod ile ücretsiz 5.000 TL olmak üzere 10.000 TL'ye çıkarılmıştı. Bu uygulamanın süresi 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

Akbank müşterilerinin ortak ATM'lerde para çekme, yatırma, bakiye görüntüleme ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemleri 30 Nisan'a kadar ücretsiz hale getirildi.

Akbank kredi erteleme işlemlerini almaya başladı. Mobil bankacılık, internet bankacılığı, cep şube ve SMS ile yapılabilen erteleme işleminin başta müşterileri oldukça memnun etsede işlem için ekstra faiz uygulanması tüketicilerin memnuniyetini düşürdü.

Konut Kredisi Erteleme Faizi Hesaplama

Banka azami olarak üç aya kadar kredi erteleme imkanı sunuyor. 100.000 TL kredi borcu olan bir tüketici ödemelerini 3 ay süre ile ertelemek istediğinde aylık %3.38’lik erteleme faizi ile karşılaşıyor. Söz konusu tutarda ödemenin erteleme faizi yaklaşık 4.000 TL’ ye denk geliyor.

Tüketicinin yanında olmak ve tüketiciye destek olmak için kredi taksitlerini ertelemeye başlayan bankaların bu denli faiz talebi tüketiciye çokta yardımcı olmayacak gibi duruyor.

Kaynak: KrediPazari