Akbank ile MATSO Arasında Kredi Protokolü İmzalandı

29/05/2013

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Akbank arasında kredi protokolü imzalandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Akbank arasında kredi protokolü imzalandı.

MATSO hizmet binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural, Akbank Manavgat Şube Müdürü Mehmet Şahin, KOBİ Müşteri İlişkileri Yöneticisi Muhsin Çetinkaya ile Akdeniz Bölge Müdürlüğü Yöneticileri Ahu Fettahoğlu ve Belgin Duyar hazır bulundu.

İmza protokolünde konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Vural, "Dönem dönem üyelerimiz için kredi anlaşmaları ve protokolleri imzaladık. Bunlara bugün bir yenisini daha ekledik. Krediler, ekonominin, ticaretin vazgeçilmezidir. Krediler, ekonominin işlemesinde, ticaretin canlı tutulmasında son derece önemlidir. Yerinde, etkin ve verimli kullanılmadır. Krediler, iş dünyası için önemli bir kaynaktır. Biz de bu kaynağı, yaptığımız bu anlaşma ve protokollerle üyelerimizin kullanımına sunuyoruz. Bugün ülkemizde bankalardan kullanılan krediler toplamı yaklaşık 834 milyar TL’ye yaklaşmıştır. Örneğin kullanılan işletme kredileri toplamı yaklaşık 230 milyar TL’ye, tüketici kredileri de yaklaşık 207 milyar TL’ye ulaşmış bulunmaktadır. Rakamların ulaştığı boyutta kredilerin, sosyo-ekonomik yaşamın gerçeği olduğunu gözler önüne seriyor. Üyelerimiz için, ekonomimiz için hayırlı olsun" dedi.

Bankacılık İşlemlerinde Avantaj

İmzalanan protokol, MATSO üyelerine bankacılık işlemlerinde avantajlar içeren KOBİ destek paketi, avantajlı krediler paketi ve üye işyeri paketi sunuyor. KOBİ destek paketi üyelere; KOBİ destek kredisi kullanmaları halinde 3 ay süre ile Akbank şubelerinden yaptıkları 20 havale, 20 EF, 20 çek tahsilatı, internet şubesinden sınırsız havale ve EFT, 25 yapraklı çek karnesi, Pos hizmet ücreti feragatı sağlayacak. Avantajlı krediler paketi üyelere; taksitli ticari krediler, gayri nakdi krediler, ticari işyeri kredilerinde 60 aya kadar vade ve TL/YP cinsinden kullanım olanağı veriyor. Üye işyeri paketi üyelere; cazip oran ve blokeler ile üye işyeri olanağı imkanı tanıyor.

Kaynak: Mynet