ABD İşsizlik Verilerindeki Yükselişle Dolar Kuru Düştü

09/04/2020

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları son haftada 6 milyon 606 bin ile rekor artış gösterdi. Artış sonrası dolar kuru 6.65’e kadar geriledi.

Koronavirüs salgınının ülkede etkisini göstermesi ve şirketlerin kepenk kapatması ile önceki hafta 3 milyon 307 bin kişi, geçen hafta ise 6 milyon 648 bin kişi işsizlik maaşı başvurusunda bulunmuştu. Tarihi rekor kıran işsizlik başvurularının son haftada 5 milyon gelmesi bekleniyordu, ancak veri 6,606 bin ile rekor kırmaya devam etti ve geçen haftanın rakamı da 6 milyon 648 binden 6 milyon 867 bine yukarı yönlü revize edildi.

Sektörlerin koronavirüs sebebiyle faaliyetlerine ara vermesinin faturası günbegün artarken Nisan ayının en kötü olarak dip yapması bekleniyor, ancak son rakamlar ABD’de vaka ve can kaybındaki artışın devam ettiğini gösteriyor. Bu da Nisan’la beraber Mayıs ayının da yüksek riskle geçebileceği ihtimalini yükseltiyor.

Son haftalarda gelişmekte olan para birimlerinin değer kaybetmesi ve risk iştahının düşmesi ile 6.79 sınırını zorlayan dolar kuru veri akışının ardından son saatlerde 6.65’e kadar geriledi.

Kaynak: KrediPazari