2. El Konutta Cazip Fırsat Dönemi

06/04/2020

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı uygun konut kredisi faiz oranlarının yanı sıra, 500.00 TL'nin altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın %90’a çıkarılması özellikle 2. el konutlarda yatırımcılara cazip fırsatlar oluşturduğunu belirtti.

Covid-19 süresince acil elden çıkartılmak istenen taşınmazlar olduğunu ve bunun yatırımcılar için çok ciddi fırsatlar sunduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Özellikle dolar ve altındaki yüksek değer artışları sonrasında, yatırımcılar için yeni fırsat gayrimenkul yatırımları olacak. Konut kredisi faiz oranlarının düşük olduğu bu dönemde, uzun süredir değerleri düşük kalan ve kriz sonrası talep patlaması yaşanacak 2. el konutları şimdi almanın tam zamanı” şeklinde konuştu.

Yüzde 10 Peşinat

Özellikle konut değerinin sadece %10’u ile yapılacak yatırımların ciddi değer artışı kazançları sağlayacağını dile getiren Özelmacıklı “Konut satışlarında hem ikinci el satışların payı hem de kredi kullanım oranı artıyor. Şubat ayında toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %36,8 olarak gerçekleşirken, ikinci el satışların payı %68,4 seviyesinde gerçekleşmişti. Piyasaların normalleşmesi sonrasında hem kira talebi hem de satılık daire talebi artacak” şeklinde konuştu.

15 Yıl Vade İmkanı

Konut kredilerinde birçok farklı ödeme alternatifinin olduğunu da söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü “Örneğin kredi taksitini 3 ay ertelemek, artan yada azalan taksitli ödeme alternatifleri seçmek, 180 aya varan vadeler ve ara ödemeler yapmak gibi çok sayıda alternatifler söz konusu” şeklinde konuştu.

İlanlar Azaldı

Portallara girilen ilan sayılarında azalmaların yaşandığını da dile getiren Özelmacıklı “Son bir ayda ilan portallarına girilen ilan sayıları %15 oranında azaldı. Gayrimenkul sektörünün bu süreci V şeklinde atlatabileceğini düşünüyoruz. Toparlanma süreci Haziran ayını bulabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Emlak Kulisi