10 Bin Aileye Sosyal Konut Satışı Yapılacak

21/01/2019

İkinci 100 Günlük Eylem Planı hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, program kapsamında 10 bin aileye sosyal konut satışı yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ikinci 100 Günlük Eylem Planı tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Ağustos 2018'de kamuoyuna ilan edilen 100 Günlük icraat Programı'nın sonuçlarını ve ikinci 100 günde gerçekleştirilecek hizmet ve projeleri anlattı.

İlk 100 günde hayata geçirilen 400 çalışma için öngörülen 43 milyar TL bütçe maliyetini tasarruf yaklaşımıyla 37.3 milyar TL düzeyinde tuttuklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların aynı titizlik ve hassasiyetle devam edeceğini belirtti ve ikinci 100 günlük hedeflerini açıkladı.

Konut Piyasası Takip Sistemi

Köy ve mahallelerde sosyal dokuyu geliştirmek üzere konak, kıraathane, kütüphane gibi işlevlere sahip çok amaçlı millet konaklarının yapılması planlanıyor. Ayrıca programda 10 bin aileye sosyal konut satışı ile 9 bin konut üretimi, şehit aileleri, harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi kullandırılması ile 'Konut Piyasası Takip Sistemi'nin kurulması çalışmaları yer alıyor.

Bunun yanı sıra tarihten referans alan projelerle 200 adet Geleneksel Diyarbakır Evi Projesi'nin tamamlanması, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak'ta yöresel konut projelerine başlanması ve Kamu Binaları Tasarım Rehberi'nin hazırlanması da programdaki hedefler arasında yer alıyor.

Kentsel Dönüşümde Sosyal Boyut Güçlendirilecek

Kanal İstanbul'un ilk iki etabının onaya hazır hâle gelmesi, 'Kentsel Dönüşüm Projelerinin Hazırlığında ve Uygulamasında Sosyal Boyutun Güçlendirilmesi Projesi, İstanbul Esenler ve Üsküdar Çamlıca Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projelerine başlanması da program da bulunuyor. Ayrıca İstanbul ve Ankara’da belirlenen noktaların imar planlarının "sanayi alanı" olarak yapılmasıyla akıllı şehirlerin alt yapısını oluşturmak üzere 2019-2022 Ulusal Akıllı Kent Stratejisi ve Eylem Planı'nın tamamlanması da planlanıyor.

Kaynak: Konut Haberi