« Haberler

VakıfBank Konut Kredisi Erteleme Şartları

08/04/2020

VakıfBank bireysel müşterilerinin taşıt, ihtiyaç ve konut kredisi taksitlerini erteliyor. Peki bankanın kredi erteleme faizi ve şartları neler?

VakıfBank coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla süreci atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paketi uygulamaya devam ediyor.

Banka bu kapsamda en çok etkilenen sektörlere 12 aya kadar ve bireysel müşterileri için de altı aya kadar kredilerinde faizsiz anapara ödemesiz şekilde erteleme yapacağını bildirdi. Ayrıca ek finansman ihtiyacı olan tüketiciler için de finansman kanallarını açık tutacağını belirtti.

Peki VakıfBank’tan konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi olan bireysel müşteriler ödemelerini nasıl erteleyebilecek?

Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerinin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitlerini erteliyor. Banka talep edilmesi halinde ertelemenin yanında konut kredisi için azami 15 yıla, ihtiyaç kredisi için ise 5 yıla kadar yeniden kredi yapılandırma fırsatı sunuyor.

VakıfBank ve kamu bankaları müşterilerinin ödemelerini kolaylaştıracak önemli bir karar daha aldı. Banka kredi erteleme faizini kredi vadesinin tamamına yayarak müşterilerine daha kolay ödeme fırsatları sunuyor.

Vakıfbank tüketicinin anapara ve faiz ödemelerini ertelemek için kalan kredi borcuna bağlı olarak ek bir erteleme faizi uyguluyor. Bu faizi kabul eden tüketicinin ertelemeden yararlanmak için bir de kredi sicilinin temiz olması gerekiyor.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in hafta başında yaptığı açıklamalara göre banka Şu ana kadar hem bireysel hem ticari 65.000 müşterinin 305 milyon liralık kredi kartı borçlarını erteledi.

Ayrıca 200.000 bireysel müşterilerinin 11 milyar liralık ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi ertelediklerini belirten Üstünsalih, "KOBİ, ticari ve kurumsal ölçekte 19.000 müşterimizin 14,5 milyar lira tutarındaki kredisini öteledik." bilgisini verdi.

Kaynak: KrediPazari
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır