« Haberler

Türkiye Merkezli Gayrimenkul Kıymetler Borsası Kurulacak

21/11/2018

Faiz sistemine dur diyen üreticiyi güçlendiren projeler üzerinde çalışan MÜSİAD'da Genel Başkan Abdurrahman Kaan, önemli açıklamalarda bulunarak Türkiye merkezli gayrimenkul kıymetler borsası kurulması için çalışmalar başlatıldığını bildirdi.

Faizsiz Yatırım ve İş Modelleri üzerinde çalışmalar yürüten MÜSİAD, Türkiye ekonomisinin üreterek güçlenebileceği inancından hareketle yeni projeler geliştirdi.

Üreticinin önünde engel, sırtında kambur olan faiz sarmalına karşı bir STK olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyleyen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, faizden bağımsızlaştıracak çıkış yolları bulunmadan enflasyonla mücadelenin mümkün olmadığını ifade etti. MÜSİAD’ın bu alanda net bir vizyon belirlemesiyle birlikte pek çok proje geliştirdiklerini belirten Kaan, MÜSİAD EXPO’da lansmanları yapılacak ve sözleşmeleri imzalanacak projeler hakkında şu bilgileri verdi:

Bölgeye Hitap Eden Türkiye Merkezli Gayrimenkul Borsası

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörlerinden biri olan ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılması noktasında hayati önem teşkil eden gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir başarı elde etmesinin, ülkemiz için büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Kaan, “30 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Gayrimenkul Kıymetleri Borsası AŞ. (GABORAS), gayrimenkul sektöründeki büyümenin devam etmesi ve hakkaniyet ölçüsünde tüm paydaşlar için şeffaf, güvenilir, elektronik ve hızlı tek bir ortak platformda toparlanması anlamını taşıyor. GABORAS projesi kapsamında, bugün için gelinen aşamada İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) üyesi 57 ülke ile MÜSİAD’ın faaliyette olduğu 74 ülkede, Türkiye merkezli gayrimenkul kıymetler borsası kurulması için çalışmalar başlatıldı” dedi.

Faizsiz Konut Finansman Sistemi (Yapı Tasarruf Sistemi)

Gayrimenkul sektörüne yönelik çalışmalara hız verdiklerinin altını çizen Kaan, Faizsiz Konut Finansman Sistemi (Yapı Tasarruf Sistemi)’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sistem hakkında bilgi veren Kaan, “Tüketicinin önceden kararlaştırılmış belirli bir süre mevduat tutması karşılığında konut kredisi veya diğer gayrimenkul kredilerini (işyeri, tadilat vb) alma hakkı elde ettiği finansal faaliyet türüdür. Sistem; güvenilir ve istikrarlı bir tasarruf aracı olmasının yanı sıra, ulusal tasarruf seviyesini artırma, konut finansmanı için kaynak sağlama, orta ve uzun vadede finansal istikrara katkı, dar gelirliler için uygun konut edinme imkânı gibi faydalar da içermektedir.’’ ifadelerini aktardı.

Kaynak: Yeni Akit
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır