« Haberler

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini İndirecek mi?

18/03/2020

Gözler konut kredisi faizlerindeki düşeşe öncülük eden kamu bankalarında. Merkez Bankası politika faizlerini 100 baz puan indirdi konut kredileri de düşer mi?

Merkez Bankası’nın 2019 Temmuz ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizlerini indirmesi ile kamu bankaları konut için uyguladığı faiz oranlarını %1’in altına çekmişti. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank öncülüğünde başlayan kredi faiz indirimleri taşıt ve ihtiyaç kredilerine de yansıyarak tüm bankalarda devam etti.

Faizlerin düşmeye devam etmesi ile Ocak ayında sıfır konut için faiz oranlarını %0.79’a indiren kamu bankalarından Merkez Bankasının dün gerçekleştirdiği acil önlem planları kapsamında 100 baz puanlık politika faiz indirimi ile yeni bir kredi faiz indirimi bekleniyor.

Güncel olarak en uygun konut kredisi faiz oranı sıfır konutlar için kamu bankalarının uyguladığı %0.79 seviyesinde. İkinci el konut için ise kamu bankaları %0.94 faiz ile özel bankaların gerisinde kalıyor. Tüm konut talepleri için sunulan en düşük faiz oranı %0.87 düzeyinde uygulanıyor.

Güncel olarak kamu bankalarından ikinci el konut için 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için aylık taksitleri yaklaşık 2.200 TL, toplam geri ödemesi de 131.500 tL oluyor.

Kaynak: KrediPazari
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır