« Haberler

Dolar Kuru 5.77 Üzerinde Fiyatlanıyor

12/11/2019

Geçtiğimiz haftadan itibaren yükseliş yönünde ilerleyen dolar kuru bu hafta da kısmi yükseliş yönlü hareketine devam ediyor. Piyasalar yurt içinde Erdoğan - Trump görüşmesine yurt dışında ise ABD - Çin müzakerelerine odaklandı.

Geçen haftayı hafif yükselişle tamamlayan dolar kuru kuru yeni haftaya da yükselişle başladı. Yarın yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesi öncesinde dün Cumhurbaşkanlığı’ndan duyuru yapıldı. Duyuruda “Görüşmelerde, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacaktır. Temaslar kapsamında, Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meselelerin istişare edilmesi, ayrıca terörizmin her türlüsüyle mücadelede dayanışma, işbirliği ve eşgüdümün güçlendirilmesi için atılabilecek somut adımlar üzerinde durulacaktır.” açıklamasına yer verildi.

Yurt içinde gözler iki liderin görüşmesine odaklanırken küresel piyasalarda ise ABD-Çin müzakereleri izleniyor ve geçen haftaki iyimser havanın dağılması ile bu hafta piyasalarda gerileme yaşanıyor.

Dün gün içinde 5,77’ye yükselen USD/TRY kuru bugün en yüksek 5,78’yi görmesinin ardından 5,77’de yatay seyir izliyor.

BİST Bankacılık endeksleri tarafında ise yükseliş bugün de devam ediyor, gün içi en düşük 103.450 puanı gören endeks 104.000 puan üzerinde %1 alıcılı fiyatlanıyor.

Kaynak: İnvesting
Full version ©2015 KrediPazarı. Her hakkı saklıdır